Connect with us

Aktualitet

Ish-zv.kryeministri Peleshi jep lajmin e mirë/Do shkundim administratën, por …! (Intervista)

Publikuar

-

Ministri i ri i Bujqësisë, Niko Peleshi, ka qenë i ftuari i parë në sezonin e ri në emisionin “5 Pyetjet nga Babaramo” në Report Tv.

Ish-zëvendëskryeministri i qeverisë “rama 1”, tashmë ministër Bujqësie, ka paralajmëruar një shkundje të administratës shtetërore pas zvogëlimit të numrit të agjencive nga 140 në 104, duke dhënë lajmin mirë se nuk bëhet fjalë për largim të punonjësve.

Peleshi ka mohuar zërat se ristrukturimi bëhet për të larguar nga administrata militantët e ish-partive aleate me të cilët PS qeverisi në 4 vitet e para.

“Nga 140 agjenci kemi propozuar të shkojë në 104, 30% e tkurrur në numër dhe jo në administratë, për të mos ngjalluar frikë për pushime nga puna. Administrata jonë është e vogël dhe e strukturuar keq.

Arkitektura e re synon modernizimin e administratës. Cilësia e administratës do të shkundet. Njerëzit ankohen për shërbimet, nuk iu intereson kostumi politik i punonjësit” deklaroi ai.

Por a e dëmton kontrollin shtetëror shkurtimi i agjencive me 30%? “Besoj që inspektimi është një nga funksionet që e ka merituar të preket edhe kohë më parë.

Ne nuk kemi një ndarje të qartë mes funksioneve inspektuese, menaxhuese, i kemi miks shpeshherë.

Kemi 17 inspektorate dhe 1400 inspektorë, të cilët janë në kontakt me sipërmarrjen apo me qytetarin, janë një dhimbje koke.

Një sipërmarrës mund të numërojë 7-8 inspektorate që e vizitojnë. Këtu te ne ‘gjithkush inspekton gjithçka’. Nuk kemi standarde të qarta të përcaktuara, Shqipëria nuk është pjesë e organizatës së Standardeve.

Ne propozojmë bashkimin e agjencisë së akreditimit dhe standardeve. Trupat e inspektorëve do të shkurtohen, do të ketë rreth 7 inspektorate, ndryshon metodologjia.

Do të bëjmë ndarje mes kontrollit dhe inspektimit. Ka një nevojë ulëritëse për të riformuar inspektimin” deklaroi ai.

Sfidat në drejtimin e Ministrisë së Bujqësisë
Eksporti i produkteve shqiptare në vendet e BE, AKU-ja, certifikimi i thertoreve, por edhe zhvillimi i fshatit janë disa nga sfidat që e presin Peleshin në drejtimin e dikasterit të ri.
“Siguria ushqimore do të jetë një kryefjalë që ditën e parë të punës. Duhet të rrisim sigurinë ushqimore. Shqipërisë nuk i lejohet të eksportojë produkte shtazore në BE. Sepse zinxhiri ushqimor është i pa certifikuar nga BE.

Një nga masat e para që unë do i propozoj KM për ta kthyer në reformë do të jetë kontrolli i therjeve. Ne kemi vetëm në Tiranë 350 kasapë edhe ca mijëra në të gjithë vendin dhe mijëra të tjerë të cilët therin edhe vend e pa vend.

Ne do të ndërmarrim masa të forta për të disiplinuar therjet. Edhe me rajonin nuk krahasohemi, në Maqedoni gjaku jashtë thertores të fut në burg. Ne kemi fituar mundësinë për të folur për sigurinë ushqimore për produktet shtazore.

Nëse kontrollon therjet e kemi më të lehtë. Sapo të ngremë të kontrollojmë të gjithë sistemin do të fitojmë të drejtën e eksportit, duke hyrë në një treg me 600 milionë banorë duke rritur kërkesën. Bujqësia shqiptare kanë frikë të rriten sado ti mbështesësh, pasi ai heq picir për të shitur prodhimet sado ta mbështesësh ai ka frik të rritet.

Sektori është me shumë sfida dhe shumë i vështirë, por ka mbështetjen e BE dhe të Ramës. Do të mundohemi të punojmë për një bujqësi më të zhvilluar dhe ushqime të sigurta” përfundoi ai.

INTERVISTA E PLOTE
Qënia si kryetar i grupit të punës për ristrukturimin e administratës, përse duhej kjo ndërhyrje drastike?
Parimi është që ne besojmë që përmes optimizimit mund të bëjmë më shumë dhe më mirë për më pak. Administrata jonë krahasuar me rajonin është më e vogla, por e kundërta për numrin e institucioneve, kemi 500 drejtori,kemi 52 tipologji institucionesh, ka një kakofoni për emërimet dhe funksionet.
20% e institucioneve kishin më pak se 10 vetë..

Por mund të jenë të nevojshëm…
Po, por kjo nuk është për të shkurtuar numrin e punonjësve. Ky format mund të rezultojnë me numër të njëjtë, pak më shumë apo pak më pak. Në thelb është optimizimi për të shmangur mbivendosjen për t’i fuqizuar aty ku është e nevojshme apo zvogëluar. Por në total nuk presim një zvogëlim të numrit të punonjësve të administratës. Puna do të vazhdojë në cdo ministri.

Më konkretisht si do të funksionojë shërbimi ndaj qytetarit?
Le të marrim shembull pronën, kemi 12 institucione që japin tituj pronësi apo regjistrojnë, ky është shkaku që ka prodhuar shumë probleme apo ka penguar investitorët. Pas kemi 40 mijë leje legalizimi, që nuk regjistrohen. ALUZINI dhe ZVRPP punojnë me harta të ndryshme, nuk flasin me njëri tjetrin dy institucione. Pa e futur komponentin koalicion, që e përkeqësojnë, që u përkasin partive të ndryshme drejtorët. Futëm fotografimin ajror…

Kjo nuk e zgjidhi problemin?
Jo! Ne synojmë të ndërtojmë një agjenci të pronës. Të gjitha agjencitë do i bashkojmë duke i ruajtur si departamente, e bëjmë më të thjeshtë, një procedurë të njëjtë, një regjistër, përfshirë edhe hartën. Kadastra do të jetë unik, do të jetë hartë dhe të dhëna unike. Ky unifikim do të shmangë mijëra procese nga mbivendosjet në hartat tona.

Ky rifillim krijon mundësi që të rihapen cështje të mbyllura?
E kundërta është e vërtëtë. Në territor pronat nuk kanë mbivendosje, por ajo është në letra, pasi në territor e dinë ku e kanë kufirin. Kjo burokraci është kthyer në biznes për drejtësinë, po ti shtosh këtu faktin që sistemin e kemi të korruptuar. Imagjino sa dhimbje koke jep për qytetarin.

Kur bëhet ky vizion?
Ky është një projekt një draft, është një bazë për të filluar punën nga cdo ministër. Nuk mund të them kur fillon dhe kur mbaron. Ky është proces modernizues, që qeveritë, jo se nuk e kanë kuptuar, por e kanë pasur, pasi qeveria ka një mandat të kufizuar në kohë dhe proceset nëse nuk bëhen të menduara mirë mund të frenojnë administratën. Dua të them që do të vazhdojë puna në drejtimin e zv/ kryeministres për ta cuar para. Nga 140 agjenci kemi propozuar të shkojë në 104, 30% e tkurrur në numër dhe jo në administratë, për të mos ngjalluar frikë për pushime nga puna. Administrata jonë është e vogël dhe e strukturuar keq.

Cila qe agjencia që u duk më e panevojshme?
Ka disa. Ka plot. Unë kam 4 vite në qeveri dhe nuk e dija që ekziston agjencia për shërbim për personalitetet. As kolegët e mi nuk e dinin dhe nuk kanë marrë ndonjëherë shërbim. Të gjitha institucionet që kanë 10 punonjës do të shkrihen, punonjësit nuk do të largohen.

Ka një perceptim se bëhet për të larguar militantët e ish-partive aleate…
Asnjë orientim të tillë. Arkitektura e re synon modernizimin e administratës. Cilësia e administratës do të shkundet. Njerëzit ankohen për shërbimet, nuk iu intereson kostumi politik i punonjësit. Dëgjesat filluan pas zgjedhjeve, do të institucionalizohen.

Qeveriset me institucionet….
Kur institucioni u mbyll derën do krijojmë mundësi komunikimi drejtpërdrejt me strukturat e qeverisë deri te kryeministri. Tani kemi një ministër për Sipërmarrjen, duhet të jemi agresivë për tërheqjen e investimeve të huaja dhe klima e biznesit është e domosdoshme.

Krijimi i kësaj ministrie më duket një Call Center e kryeministrit për të mbledhur shqetësimet e qytetarëve. Ka ministri Ekonomie dhe të tjera… Ndërsa kështu një njeri i kryeministrit mbledh disa të dhëna dhe ia përcjell..Shtetet e tjera funksionojnë në bazë të institucioneve. Jo si një emision i Çavezit kur e merrnin qytetarët për hallet edhe ai ua zgjidhte…
Pavarësisht se ne krijuam disa struktura kështu ka qenë deri tani. Këshilli Ekonomik dhe të tjera dhanë rezultate, por është e pamjaftueshme. Investitorët detyroheshin ti shkruanin kryeministrit, nesër do të jetë e kundërta, do të ketë një avokat, një ministër shteti që do të merret me shqetësimet e sipërmarrësve që shteti u bie në qafë apo nuk e gjejnë të drejtën që u takon. Institucionalizimi.

Do të doja t’iu pyesja për idenë e 4 rajoneve, do të ketë ndarje tjetër administrative?
Kemi 12 qarqe, por kemi sanksionuar edhe me akte ligjore ndarjen në 4 rajone zhvillimi. Kemi ngritur agjencitë autonome. Kemi edhe një ligj që shumë shpejt do të kalojë në parlament. Ne akoma nuk mund të përfitojmë nga fondet e BE, duhen ngritur institucionet duke i bërë të afta për projekte edhe ne do të jemi të gatshëm për sa më shumë fonde. Po ngremë institucionet e zhvillimit rajonal.

Një rajon cfarë projekti ka hartuar?
Ka një eksperiencë një vjeçare, por kanë hartuar projektet e para. Më parë kishim 400 bashki dhe komuna. Organizimi në rajone jep mundësi për të projekte të përbashkëta. Tregu bujqësor për shembull mund të ndërtohet nga dy bashki. Ndarja në rajone nuk është shpikja e jonë, por bëhet për të thithur sa më shumë fonde nga BE. Le të marrim një shembull tjetër; kemi propozuar nga një drejtori arsimore rajonale, pra 4. Drejtoritë do të fuqizohen do të shtohen në numër.

Nukka mbivendosje kompetencash me qarqet dhe bashkitë?
Nuk ka, pasi rajonet nuk kanë kompetenca, pasi nuk kanë funksione, por të zhvillojnë detyrën për të hartuar projekte.

A mendoni se e dëmton kontrollin shtetëror shkurtimi i agjencive me 30%?
Besoj që inspektimi është një nga funksionet që e ka merituar të preket edhe kohë më parë. Ne nuk kemi një ndarje të qartë mes funksioneve inspektuese, menaxhuese, i kemi miks shpeshherë. Kemi 17 inspektorate dhe 1400 inspektorë, të cilët janë në kontakt me sipërmarrjen apo me qytetarin, janë një dhimbje koke. Një sipërmarrës mund të numërojë 7-8 inspektorate që e vizitojnë. Këtu te ne ‘gjithkush inspekton gjithçka’. Nuk kemi standarde të qarta të përcktuara, Shqipëria nuk është pjesë e organizatës së Standardeve. Ne propozojmë bashkimin e asgjencisë së akreditimit dhe standardeve. Trupat e inspektorëve do të shkurtohen, do të ketë rreth 7 inspektorate, ndryshon metodologjia. Do të bëjmë ndarje mes kontrollit dhe inspektimit. Ka një nevojë ulëritëse për të riformuar inspektimin.

Cfarë do të ndryshoni te AKU-ja?
Nuk dua të alarmoj askënd. Kam 4 vite në kabinet dhe bujqësia ka qenë në vëmendjen time dhe e kam ndjekur nga afër, kam njohuri të mira. Siguria ushqimore do të jetë një kryefjalë që ditën e parë të punës. Duhet të rrisim sigurinë ushqimore. Ka edhe disa efekte, si eksporti i ndaluar për produktet shtazore për vendin tonë. Shqipërisë nuk i lejohet të eksportojë produkte shtazore në BE. Sepse zinxhiri ushqimor është i pa certifikuar nga BE.

Pse nuk është certifikuar deri tani?
Një nga masat e para që unë do i propozoj KM për ta kthyer në reformë do të jetë kontrolli i therjeve. Ne kemi vetëm në Tiranë 350 kasapë edhe ca mijëra në të gjithë vendin dhe mijëra të tjerë të cilët therin edhe vend e pa vend. 15-16 thertore me standarde. Ne do të ndërmarrim masa të forta për të disiplinuar therjet. Edhe me rajonin nuk krahasohemi, në Maqedoni gjaku jashtë thertores të fut në burg. Ne kemi fituar mundësinë për të folur për sigurinë ushqimore për produktet shtazore. Nëse kontrollon therjet e kemi më të lehtë. Sapo të ngremë të kontrollojmë të gjithë sistemin do të fitojmë të drejtën e eksportit, duke hyrë në një treg me 600 milionë banorë duke rritur kërkesën. Bujqësia shqiptare kanë frikë të rriten sado ti mbështesësh, pasi ai heq picir për të shitur prodhimet sado ta mbështesësh ai ka frik të rritet.

Por nga Korca juaj, bujqit dhe fermerët hedhin prodhimet….
Ne duhet të garantojmë shitjen e prodhimeve. Ka 25 vite që thuhet, por ne në 4 vite kemi bërë disa zhvillime që kanë sjellë rezultate. U kemi dhënë mbështetje pikave të grumbullimit, që i kanë dhënë energji bujqësisë, duke nxjerrë në treg prodhimet tona. Ne do të jemi shumë pranë fermerëve duke futur në lojë edhe bashkitë për të ndërtuar një pikë grumbullimi që fermerët të mos kenë frikë të rrisin prodhimin dhe të kenë ku ta çojnë. Të fusim në bujqësi sipërmarrësit. Do të jemi shumë agresive në politikat që ta bëjnë këtë sektor interesant për sipërmarrësit për të ringritur bujqësinë shqiptare. Në Kosovë po bisedoja me një sipërmarrës të teknologjisë dhe tha që sipërmarrësit e teknologjisë po investojnë në bujqësi. Përsa i përket sigurisë ushqimore do të bëj gjithçka që të dimë se cfarë konsumojmë. Kemi jnë dizbalancë mes importeve dhe eksporteve është 600 milionë euro në vit. Dua të ndalem edhe te fshati, te ‘Zhvillimi Rural’. Kemi bërë shumë për zhvillimin urban dhe pak për atë rural do të bëj gjithçka për programe për fermerët për të zhvilluar ekonominë e tyre.

Është bërë shumë pak për bujqësinë, donacionet e shtetit janë 1/3 e Kosovës dhe 1/5 e Maqedonisë dhe kostoja e prodhimit është shumë më e lartë. Si mund të ulet?
Problemi më i madh është madhësia e fermës në Shqipëri. Edhe kooperimi, kooperativat nuk përqafohen lehtë për shkak të konotacionit të së kaluarës. Po punojmë për idenë e fermave me kontratë që garanton shitjen e prodhimit me një sipërmarrës që mund të sigurojë edhe inputet. Kostot kur ferma është e vogël rriten shumë. Bujqësia jep 20% të PBB, në Maqedoni jep 10%, pikërisht se ka këto probleme nuk është e aftë të furnizojë industrinë agro-përpunuese. Duke modernizuar bujqësinë dhe duke mbështetur. Sektori është me shumë sfida dhe shumë i vështirë, por ka mbështetjen e BE dhe të Ramës. Do të mundohemi të punojmë për një bujqësi më të zhvilluar dhe ushqime të sigurta.

Aktualitet

Vjehrri i Lulzim Bashës privatizoi shkëmbinjt dhe një pjesë deti në Vlorë

Publikuar

-

By

Një sipërfaqe e truallit, ku vjehrri i Lulzim Bashës kishte ngritur pallatin në Vlorë, pallatin të cilin me vendim qeverie u shëmb vetëm pak kohë pas fitimit të pushtetit nga Rilindja, ka qenë pjesë e detit.

E ka thenë këtë Gjergji Bojaxhi, i qenë prezent në tryezën e emisionit “To Night”, ku diskutohej rreth temës sesi vidhen pronat në Shqipëri.

Bojaxhiu e solli rastin e pallatit tw vjehrrit të Lulzim Bashës në ilustrim të diskutimit rreth skandalit të tjetërsimit të pronave bregdetare në Lezhë, duke theksuar se në dokumente përveç sipërfaqes shkëmbore , pjesë e pronës ishte edhe një hapësirë ujore në det.

” Pa dashur që ta lidh me kryetarin e PD, do marr rastin e pallatit që u shemb në Vlorë. Aty u fitua e drejta në Strasburg. Shkelja është se si ajo është kthyer në një pronë. Në vitin 2011, kur unë kam bërë kallëzim për atë pronë, kemi marrë hartat e pronës dhe i kemi mbivendosur. Gjysma e pronës ishte ujë. Nuk po flas për shkëmbin që e rrahin dallgët. Kemi të bëjmë me një pronë ku uji dhe një gjysmë shkëmbi njihet si tokë pronë.

Edhe në Lezhë, mos mendoni se e kanë zaptuar bregun për të mbjellë domate? Jo! Për hotele. Në rastin më të mirë kemi burra që heshtin dhe në rastin më të keq njerëz të bashkëpunojnë”./ CNA.al

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Çdo të ndodh nëse marrëveshja e kufirit Kosovë-Mali i Zi nuk votohet nesër?

Publikuar

-

By

Nesër pritet të jetë dita vendimtare sa i përket mbylljes së kapitullit për ratifikimin apo jo të marrëeshjes së kufirit Kosovë-Mali i Zi.

Deputetët e Kuvendit të Kosovës, nesër pritet që ti japin epilog kësaj teme,që tash e tri vite ka qenë bllokuese e shumë proceseve në vend, e konkretisht liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës.

Mirëpo, edhe përkundër kësaj ende nuk dihet saktë nëse janë siguruar votat e duhura për kalimin e kësaj marrëveshje, ku për ratifikim të saj nevojiten 80 vota nga 120 deputetë sa ka Kuvendi i Kosovës.

Deri tani është thënë se koalicioni qeverisës PDK-AAK-Nisma së bashku me votat e LDK-së kanë siguruar 79 vota, por ende janë në kërkim të një vote.

Votat kundër kësaj marrëveshje tashmë i ka deklaruar Lëvizja Vetëvendosje, dhe Lista Serbe, ku kjo e fundit ka thënë se nuk është që ju intereson edhe shumë çështja e demarkacionit.

E mos kalimi i kësaj marrëveshje nesër në Kuvendin e Kosovës, sipas analistëve do të jetë vazhdimësi e krizës politike në vend si dhe shkak për rrëzimin e qeverisë.

Ismet Kryeziu nga Instituti Demokratik i Kosovës, ka thënë për “Telegrafin” se marrëveshja për shënjimin e kufirit në mes Kosovës dhe Malit të Zi, do të duhej të marr një epilog përfundimtar nesër.

“ … Në të kundërtën mungesa e votës për ratifikimin e kësaj marrëveshje do të jetë vazhdimësi e krizës politike dhe institucionale edhe humbje e interesit të partnerëve ndërkombëtar për të ndihmuar dinamiken e nevojshme të zhvillimit të Kosovës”, ka thënë Kryeziu. Duke shtuar se dhe rrëzimi i qeverisë ose zgjedhjet e jashtëzakonshme si pasojë e mungesës së votës për ratifikimin e marrëveshjes do të jenë më shumë pengesë edhe humbje e mundësive se sa situatë e re dhe e favorshme.

Edhe analisti, Imer Mushkolaj ka theksuar për “Telegraf” se nuk ka arsye që çështja e demarkacionit me Malin e Zi të zvarritet edhe më tej. Në rast se koalicioni qeverisës nuk i ka votat e duhura, atëherë sipas tij nuk ka arsye që të qëndrojnë në krye të shtetit, ka vlerësuar Mushkolaj.

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Gazetari paralajmëron publikimin e emërimeve të paligjshme në arsim

Publikuar

-

By

Gazetari Adriatik Doçi, i cili një ditë më parë publikoi një investigim personal lidhur me një skandal në Zyrën e Arsimit të Kamzës, sot ka paralajmëruar publikimin e disa listave me emrime të paligjshme nga drejtoresha e Zyrës Arsimore të Kamzës Ermioni Cekani.

Nëpërmjet një postimi në rrjetet sociale, Doçi shkruan:

“Dhjetëra mesazhe në inbox për Ermioni Cekani, kuçedrën e korrupsionit, mediokritetit dhe arbitraritetit, e cila prej katër vitesh ka zaptuar zyrën e arsimit në Kamëz, duke e shndërruar në zgafellë pazaresh, skutë sekserësh dhe instrument të biznesit familjar. Në pamundësi për t’ju përgjigjur personalisht, i falënderoj dhe bashkohem me shqetësimin e secilit prej mësuesve të shkarkuar nga puna padrejtësisht, me ata që sot janë në procese të lodhshme gjyqësore, me ata që janë zëvendësuar me njerëz pashkollë, me ata që nuk emërohen për shkak të shitjes së vendeve të lira të punës, me ata që mbahet peng me kontrata njëvjeçare apo me ata që nën presionin e largimit nga puna, përdoren nga zonja për reklamimin dhe shitjen e librave të saj. Listat me emërimet e paligjshme, të cilat ju m’i keni dërguar, jo vetëm do të publikohen në vijim, por do të shkojnë në KLSH dhe Prokurori. Mos harroni, vetë Ermioni Cekani ka rezultuar humbëse në konkursin për atë detyrë, por megjithatë u emëruar për shkak të një lidhjeje të turpshme klienteliste.” /CNA.al

Investigimi/ Skandal në arsim

LEXO TE PLOTE
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

AKTUALITET

Kuriozitete00:15 - 20 March, 2018

Foto/ Netflix publikon filmat më horror që keni parë ndonjëherë

Netflix ka një listë të filmave që tregojnë se janë aq të frikshme dhe  të tmerrshme sa përdoruesit e tyre...

Kuriozitete00:00 - 20 March, 2018

Paralizohet pasi qëndroi në tualet 30 minuta me telefon

Një burrë nga Chongqing, Kina kohët e fundit u bë i paralizuar si rezultat i uljes në tualet për një...

Kuriozitete23:50 - 19 March, 2018

A është ndarja ngjitëse?

Herë pas here, edhe kur duket se marrëdhënia juaj po shkon më së miri, ju ndieni se për pak do...

Kuriozitete23:40 - 19 March, 2018

Foto/ Adoleshentja bëhet ‘hero’ në Twitter pasi dhuron fustanin e maturës

Mika Riddik nga Maryland kuptoi se sezoni i maturës po vjen dhe se shumë vajza do blinin apo qepnin fustanin...

Kuriozitete23:30 - 19 March, 2018

Foto/ Nëse konsumoni për një orë, restoranti ju jep falas biftek 6 kg

Një restorant anglez shërben një biftek të madh me peshë 6 kg për të gjithë ata klientë trima që guxojnë...

Kryesore Show Biz23:20 - 19 March, 2018

Foto/ Modelja e rrobave të banjos pushton Barbados

Modelja e rrobave të banjës, Olivia Buckland, ka “shpërqëndruar” pushuesit në Barbados këtë të hënë , ndërsa ka ekspozuar linjat...

Kryesore Show Biz23:10 - 19 March, 2018

Pas disa vitesh mungesë në kinematografi, rikthehet Julia Roberts

Kinematografisë i kishte munguar Julia Roberts. Këtë herë aktorja do të vijë si protagoniste në një serial televiziv të realizuar...

Kryesore Show Biz23:00 - 19 March, 2018

Selena shijon pushimet luksoze/ Lë pas krahëve Justin Bieber

Lajmet për rikthimin e saj me Justin Bieber, dhe më pas për ndarjen e tyre po bëjnë konfuzë gjithë botën....

Kryesore Show Biz22:53 - 19 March, 2018

Linda Rei ekskluzive për intv.al: Zbulohen mesazhet, ja e vërteta e ”Vipave të Bllokut” [FOTO]

Sot pasdite mediat online shkruan për një përplasje mes “Vipave të Bllokut” dhe Linda Reit. Gjithçka nisi nga një video...

Kryesore Show Biz22:50 - 19 March, 2018

Kristina Baki rrëfen për “Fun Day” të vërtetën se pse mbulohet me shami [VIDEO]

Kristina Baki është një ndër modelet më të suksesshme shqiptare. Ajo u komentua shumë në rrjete sociale këto kohë edhe...

Life Style22:50 - 19 March, 2018

Zuckerberg në telashe!/ Presioni që i ushtrohet në të katër anët

Themeluesi dhe shefi ekzekutiv i “Facebook”-ut, Mark Zuckerberg po përballet me thirrje gjithnjë e më të shpeshta, që të paraqitet...

Aktualitet22:43 - 19 March, 2018

Vjehrri i Lulzim Bashës privatizoi shkëmbinjt dhe një pjesë deti në Vlorë

Një sipërfaqe e truallit, ku vjehrri i Lulzim Bashës kishte ngritur pallatin në Vlorë, pallatin të cilin me vendim qeverie...

Politikë22:42 - 19 March, 2018

Kryebashkiaku Xhuljani feston Novruzin në Tiranë dhe bën foto me Bashën

Ish kryebashkiaku i famshëm i New York Rudi Xhuljani do të festojë Vitin e Ri iranian (Festën e Sulltan Novruzit)...

Fashion22:40 - 19 March, 2018

Nxirrini në dritë të diellit/ Xhinset me motive të qëndisura janë sërish në modë!

Xhinset e disa viteve më parë po rikthehen dhe këtë sezon në modë. Xhinset me lule. Shumë prej nesh nuk...

Aktualitet22:36 - 19 March, 2018

Çdo të ndodh nëse marrëveshja e kufirit Kosovë-Mali i Zi nuk votohet nesër?

Nesër pritet të jetë dita vendimtare sa i përket mbylljes së kapitullit për ratifikimin apo jo të marrëeshjes së kufirit...

Aktualitet22:30 - 19 March, 2018

Gazetari paralajmëron publikimin e emërimeve të paligjshme në arsim

Gazetari Adriatik Doçi, i cili një ditë më parë publikoi një investigim personal lidhur me një skandal në Zyrën e...

Kuriozitete22:30 - 19 March, 2018

Video/ Studiuesit gjejnë peshkaqen të gjallë brenda vullkanit nënujor!

Kur shkencëtarët dërguan një kamera robotike brenda Kavachi (një vullkan nënujor në ishujt Soloman), nuk kishte asgjë që mund ti...

Aktualitet22:26 - 19 March, 2018

Artan Hoxha tregon përse gjyqtari ndërroi vendimin për kryebashkiakun e Lezhës

Gazetari Artan Hoxha, i pranishëm në studion e emisionit “Opinion” të gazetarit Blendi Fevziu, ka bërë një deklaratë të fortë...

Kryesore22:18 - 19 March, 2018

Analisti paralajmëron arrestimin e një kryebashkiaku/ Deputeti nxjerr emrin

Analisti Arjan Curri, i ftuar në emisionin “Studio e Hapur” në News24, ka paralajmëruar arrestimin e një tjetër kryetari Bashkie,...

Aktualitet22:09 - 19 March, 2018

Rrëfimi i personit që denoncoi grabitjen e pronave në Lezhë

Së bashku me të ftuarit e tjerë në emisionin “To Night”, ku diskutohet rreth temës:”Si vidhen pronat në Shqipëri”, ka...

Aktualitet22:03 - 19 March, 2018

Kokaina e Maminasit/ “Arbër Çekaj ishte financues i Erion Veliajt”

Deputeti i Partisë Demokratike, Ervin Salianji, është i ftuar në emisionin “Studio e hapur” të gazetares Eni Vasili, ku ka...

Aktualitet21:59 - 19 March, 2018

Pas pronave të falsifikuara të Lezhës fshihen “peshqit e mëdhenj” të Tiranës

“Unë besoj se në Lezhë ka shumë probleme me pronat dhe në shumë raste kemi politikanë dhe njerëz të fuqishëm...

Politikë21:51 - 19 March, 2018

Arrestimi i Frrokajt/ Gazetarja tregon pse “kaposhi” u kthye në “thelë”

Gazetarja e kronikës Klodiana Lala, e ftuar në emision “Studio e Hapur” në News24, ka shpjeguar përse të gjithë të...

Aktualitet21:45 - 19 March, 2018

Skandali i pronave në Lezhë/ Lala tregon kush i kreu procedurat

Gazetarja e kronikës Klodjana Lala, e ftuar në emisionin “Studio e hapur” të gazetares Eni Vasili, dha detaje nga dosja...

Aktualitet21:40 - 19 March, 2018

LSI merr në mbrojtje kryebashkiakun e Lezhës

Kryetarja e Lëvizjes Socialiste për Integrim, Monika Kryemadhi, ka marrë në mbrojtje kryetarin e Bashkisë së Lezhës, Fran Frrokaj, të...

Aktualitet21:39 - 19 March, 2018

Aferat me rrugën Tiranë-Elbasan/ Kryemadhi: Ish-ministrat e LSI fshehin një krim

Teksa ka komentuar çështjen e rrugës Tiranë-Elbasan, kryetarja  e LSI-së, Monika Kryemadhi, e ftuar në emisionin “Real Story” në Vizion...

Aktualitet21:31 - 19 March, 2018

Kryemadhi mesazh Ramës dhe Bashës: LSI nuk është më patericë e askujt

Kryetarja e LSI-së, Monika Kryemadhi, në një intervistë të dhënë për RTSH-në, është shprehur se partia e saj nuk është...

Aktualitet21:26 - 19 March, 2018

INVESTIGIM/ Lobim për qeverinë apo lobim për partinë?

Gazetari Elio Laze, ka bërë një investigim të tijin lidhur me lobimin në Washington DC të kompanisë amerikane “Ballard Partners”...

Trending

LAJM I REKOMANDUAR:
Foto/ Asnjeri nuk po flet për tragjedinë që po vret 1200 njerëz

Megjithëse Uragani Harvey aktualisht është duke dominuar mediat kryesore, Teksasi nuk është pjesa e vetme e botës që po shkatërrohet...

Close