Connect with Us

Mbulimi i Skënderbeut atentat xhihadist/ Do t’ i shfarosim si insekte ata që prekin Skënderbeun

Aktualitet

Mbulimi i Skënderbeut atentat xhihadist/ Do t’ i shfarosim si insekte ata që prekin Skënderbeun

Publikuar

-

Nga Kastriot Myftaraj

 

Sot organizata fetare zyrtare Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, në bashkëpunim me shtetin, shkeli Kushtetutën në fuqi duke mbuluar me dinakëri, gjatë ritualit të faljes, monumentin e Skënderbeut në sheshin që mban emrin e tij. Para monumentit u vendos një monitor i lartë mbi një skelë, që monumenti të mos dukej nga sheshi, ndërsa videokamera të vendosura në pozicion të tillë nga ku mund të filmohej monumenti dhe sheshi dhanë një pamje të gënjeshtërt sikur bëhej fjalë për një lajm të rremë. Në fakt ishte një pamje e rremë ajo ku krijohej përshtypja se monumenti nuk ishte mbuluar.
Kushtetuta e Shqipërisë në nenin 3 të saj sanksionon bazat e shtetit të cilat kanë mbrojtje të posaçme ligjore. Ndër bazat e shtetit janë edhe identiteti kombëtar dhe trashëgimia kombëtare. Skënderbeu është pjesë e të dyja këtyre bazave të shtetit. Flamuri jonë shtetëror e kombëtar është flamuri i Skënderbeut. Përkrenarja e Skënderbeut është në stemën shtetërore.
Neni 10 i Kushtetuës thotë se në Shqipëri nuk ka fe zyrtare. Kjo do të thotë se Shqipëria është vend laik ku shteti dhe feja janë të ndarë. Feja i përket sferës private të jetës së njeriut. Sipas marrëveshjeve në fuqi mes bashkësive fetare, ndër to edhe Komunitetit Mysliman, nga njëra anë dhe qeverisë nga ana tjetër, marrëveshje që janë miratuar edhe nga Kuvendi i Shqipërisë, bashkësitë fetare kanë detyrim të respektojnë Kushtetutën dhe ligjet në fuqi.
Mbulimi i monumentit të Skënderbeut është një dhunim shumë i rëndë i Kushtetutës në fuqi, i bazave të shtetit në radhë të parë. Një bashkësi fetare, Komuniteti Mysliman sot pezulloi disa nene të Kushtetutës, të përmendura më lart. Islami sot për një ditë ishte fe zyrtare në Shqipëri. Sot Kurani ishte mbi Kushtetutën e Shqipërisë. Mbulimi i monumentit të Skënderbeut u bë me bashkëfajësinë e autoriteteve shtetërore. Sepse nuk mund të bëhej mbulimi pa lejen e Bashkisë së Tiranës. Dhe nuk mund të bëhej mbulimi pa marrë garanci se Policia e Shtetit nuk do të ndërhynte për t’ i dhënë fund kësaj shkeljeje të Kushtetutës, që përbën vepër penale.
Pse i pengon Skënderbeu muslimanët praktikues të Shqipërisë dhe vetë zyrtarët e Komunitetit Mysliman? Skënderbeu luftoi për të mbrojtur Shqipërinë nga agresioni otomano-islamik. Perandoria Otomane e përcaktonte veten si shtet që i ishte përkushtuar Xhihadit, luftë së shenjtë islamike. Për këtë ka dokumente zyrtare otomane pafund të kohës së Skënderbeut. Mbulimi i Skënderbeut tregon se për muslimanët praktikues shqiptarë në 2017, dhe për Komunitetin Mysliman si organizatë, feja islame sot nuk është paqësore, por është fe e luftës së shenjtë islamike ashtu si për otomanët në shekullin XV. Mbulimi i monumentit të Skënderbeut tregon se muslimanët praktikues shqipfolës e shohin veten si muslimanë otomanë, apo neo-otomanë, jo si shqiptarë.
Mbulimi i monumentit të Skënderbeut ishte një atentat xhihadist i kryer nga Komuniteti Musliman i Shqipërisë. Sot në Tiranë në sheshin qendror, nuk u praktikua një ritual faljeje religjioze paqësore, por u praktikua Xhihadi. Në shesh muslimanët praktikues ishin praktikues të Xhihadit.
Mbulimi i monumentit ishte një provokim për të gjithë shqiptarët për të cilën përgjegjës janë të gjithë muslimanët praktikues që ishin në shesh. Përgjegjësia për këtë akt është KOLEKTIVE.
Mbulimi i Skënderbeut tregon se në Shqipëri nuk ka ndarje mes muslimanëve radikalë dhe të moderuar. Dallimi është thjesht në taktikat që përdorin. Mbulimi i Skënderbeut tregoi se çdo musliman praktikues është një Xhihadist.
Sot shteti shqiptar nuk mbrojti një vlerë kombëtare që ka detyrim kushtetues ta mbrojë. Kushtetuta thotë, në nenin 4 të saj, se dispozitat e kësaj Kushtetute zbatohen drejtpërdrejt përveç rasteve kur në të parashikohet ndryshe.
Kjo do të thotë, se në rrethanën kur autoritetet shtetërore kishin hequr dorë nga zbatimi i Kushtetutës, duke lejuar madje miratuar aktin antikushtetues të mbulimit të Monumentit të Skënderbeut forcat kombëtare shqiptare kishin të drejtë të ndërhynin duke kryer një veprim antiterrorist ashtu siç bëhet në çdo vend të NATO-s me terroristët islamikë. Bishti i kalit të Skënderbeut vlen më shumë se jeta e të gjithë muslimanëve praktikues shqiptarë, dhe në rradhë të parë e atyre që ishin në shesh, qofshin edhe 50 mijë. Do t’ i shfarosim si insekte ata që dhunojnë Skënderbeun.
Mbulimi i Skënderbeut duhet të na ndezë një llampë në tru për të kuptuar se kemi veç këtë alternativë:
Ose Islami do të na shfarosë si insekte të gjithë ne qytetarëve të Shqipërisë që nuk jemi muslimanë praktikues, çfarëdo qofshim, afetarë, të krishterë, hebrenj, ose ne do t’ i shfarosim si insekte praktikuesit e Xhihadit, sado qofshin.
O muslimanë praktikues shqipfolës!
Ne po regjistrojmë çdo provokim xhihadist që po bëni që nga ezani i thirrur pesë herë ditën në arabisht, nga minaret e xhamive, ndonëse këtu gjuha zyrtare kushtetuese është shqipja, deri te akte të tilla si mbulimi i monumentit të Skënderbeut.
Me sjelljen tuaj sot në shesh pohuat se çdo musliman praktikues është xhihadist. Xhihadistët janë terroristë. Ne nuk do të presim që ju të bëni një rebelim islamik si në 1914 që të reagojmë. Viti 1914 na mëson se ndaj rrezikut islamik xhihadist duhet një goditje parandaluese.
Mos ju gënjejë mendja se jeni shumica e popullsisë në Shqipëri. Mos ngatërroni shqiptarët që kanë si atavizëm fekthimin e dhunshëm që iu bë në kohën e pushtimit osman, me praktikuesit e fesë islame. Shumica e shqiptarëve pasardhës të atyre që u konvertuan në Islam në kohën e pushtimit osman nuk janë praktikues të kësaj feje. Ju jeni një pakicë në vend, por një pakicë e rrezikshme dhe e patolerueshme.
Ju jeni të rrezikshëm dhe të patolerueshëm sepse në rast të një rebelimi islamik, që pas ditës së sotme mund të quhet i shpallur, dhe është cështje kohe se kur do të ndodhë, ju do të merrn mbështetje me forca xhihadiste nga muslimanët praktikues të Kosovës, Maqedonisë e më tej.
O muslimanë praktikues shqipfolës!
Mbajeni mend se çfarë po ju them sot dhe kujtojeni kur të dalë parashikimi im. Shërbimet e fshehta të vendeve kryesore europiane poi u dërgojnë raporte alarmuese qeverive të tyre ku iu thuhet se në rast se e shumta brenda dhjetë viteve të ardhshme nuk gjendet një zgjidhje përfundimtare për terrorizmin islamik, si dhe për rritjen e Islamit politik në bashkësitë islame në këto vende, atëherë në Europë do të nisë lufta civile mes qytetarëve që nuk mund ta durojnë dot gjatë këtë gjendje ankthi dhe qeverive të tyre. Dhe në këtë luftë shumica e Policisë dhe Ushtrisë së këtyre vendeve do të jetë në anën e kryengritësve.
Por ky është skenari i rastit më të keq. Një tjetër skenar është që brenda kësaj periudhe në Europë të vijnë në pushtet parti radikale që do t’ i premtojnë elektoratit zgjidhje përfundimtare të rrezikut islamik, dmth deislamizimin e Europës.
Dhe kur të ndodhë kështu do të bëhet një eksperiment për deislamizimin e një vendi europian. Eksperimentet e mëdha bëhen fillimisht në vende të vogla, që përdoren si laboratore. Deislamizimi i Europës do të eksperimentohet në Shqipëri.
Islami do të ndalohet si fe antikushtetuese dhe muslimanët praktikues do të konsiderohen kriminelë e do të grumbullohen në kampe izolimi. Xhamitë do të rrafshohen si qendra të Xhihadit. Ne do të marshojmë triumfues mbi rrënojat e xhamive tuaja antikushtetuese. Pasuria juaj, tokat e xhamive tuaja do t’ u jepen si shpërblim luftëtarëve për deislamizimin e Shqipërisë, ashtu siç bën çdo shtet ligjor i qytetëruar me pasurinë e armiqve. Sipas metodave kuranore që janë treguar efikase për stimulim, do të praktikohet edhe shpërblimi me femrat e armikut.
O Shqiptarë!
Sot organizata zyrtare e Islamit në Shqipëri, Komuniteti Mysliman shpalli Xhihadin në Shqipëri me mbulimin e Skënderbeut. Komuniteti Mysliman na deklaroi luftë si shtet dhe shoqëri. Shteti nuk vepron madje është bashkëfajtor kështu që kemi të drejtë të veprojmë ne për mbrojtjen e rendit kushtetues.
Policë, ushtarë, punonjës të shërbimeve inteligjente, prokurorë, gjyqtarë të Shqipërisë
Mos iu kundërvini forcave qytetare kombëtare në aksionin e tyre kushtetues për mbrojtjen e rendit kushtetues nga Xhihadi i shpallur sot simbolikisht në Shqipëri, se do të identifikoheni me xhihadistët dhe do të mbani përgjegjësi si të tillë. Bashkohuni me forcat qytetare mbrojtëse të rendit kushtetues sepse i jeni betuar flamurit të Skënderbeut. Ne nuk jemi vetëm, ne do të na vijnë ndihma të mëdha, të gjithanëshme nga Fronti Europian Antiislamik që do të vijë së shpejti në pushtet në Europë.
Nëse perifrazoj fjalët e famshme të Churchillit që iu tha amerikanëve në fillim të Luftës së Dytë Botërore: They give us the tools, and Ëe ëill do the job.
Ne do të na takojë nderi ta bëjmë të parët këtë gjë dhe me këtë do të ringjallim lavdinë e Skënderbeut. Në 600 vjetorin e ardhjes së Skënderbeut në Krujë, në 2043, Shqipëria do të jetë prej shumë vitesh e deislamizuar.
Vdekje Xhihadistëve, me të cilët sot u identifikuan publikisht muslimanët praktikues shqipfolës!
Rroftë Shqipëria e Shenjtë Skënderbegase, Laike, Kushtetuese./KASTRIOT MYFTARAJ

/Citynews

Për të rejat më të fundit behuni pjesë e grupit tonë në facebook : City News Albania
2 Komente

2 Comments

  1. Mos more Kastriot

    2 Shtator, 2017 at 7:57 am

    Edhe Muc Nanon o Kastriot ? Ai tani do te thote : “ka kush e mbron Skenderbun, e mbron serbi “. Muci futet tek insektet apo tek pleshtat ? Thuaj nje fjale,aman te keqen .

  2. portal legen

    3 Shtator, 2017 at 10:12 am

    besoj qe nuk duhen publikuar shkrime te tilla. ndergjegjesohuni.

Komentoni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aktualitet

Këshilla-Si të mbroni veten dhe familjen tuaj nga tërmetet

Publikuar

-

Për dallim nga llojet e tjera të fatkeqësive natyrore, tërmetet mund të ndodhin në çdo kohë, pa ndonjë njoftim. Të jesh i përgatitur për një tërmet do të bëjë ndryshimin në aftësinë për të mbrojtur veten, familjen ose shtëpinë tënde në rast të tërmetit. Vazhdoni të lexoni për të mësuar se si të përgatisni shtëpinë dhe familjen tuaj për një tërmet, si dhe çfarë të bëni gjatë dhe pas tërmetit për të qëndruar të sigurt.

Çfarë të bëni gjatë një tërmeti

Tërmetet mund të godasin krejt papritur dhe pa paralajmërim. E rëndësishme është që që në dridhjen e parë të merrni masa mbrojtëse.

Gjeni strehë në vendin më të afërt

Nëse ndodheni jashtë, gjeni strehë ku të mundeni por mos u fusni brenda.

Nëse jeni në zyrë a shtëpi, gjeni strehë në një vend të sigurt ku të jeni të mbrojtur nga gjërat që bien.

Mos lëvizni prej andej deri sa tërmeti të ketë ndalur.

Strehohu, mbulohu dhe mbahu fort

Që në goditjen e parë futuni nën një mobilje siç mund të jetë tavolina dhe qëndroni aty.

Mos u fusni poshtë krevatëve apo dollapëve të lartë që mund të shemben.

Mbuloni kokën dhe sytë mbajini mbuluar për t’u mbrojtur nga objektet fluturuese ose ato që bien.

Me njërën dorë mbuloni kokën dhe me tjetrën mund të mbaheni në një cep të mobiljes nën të cilën jeni strehuar.

Nëse mobilja lëviz, lëvizni bashkë me të.

Qëndroni nën të deri sa të jeni të sigurtë që goditjet kanë mbaruar.

Nëse nuk qëndroni dot nën pragun e derës apo nën një mobile, qëndroni pranë një shtylle të brendshme të shtëpisë dhe mbroni kokën dhe qafën.

Pragu i Derës

Pragu i derës është një nga më të fortat e të gjithë pallatit apo godinës.

Në prag duhet të përpiqeni të mbani këmbët hapur për të ruajtur ekuilibrin, të mbështeteni në njërën anë dhe me krahë të mbani fort derën./

CNA.al

SHPERNDAJE KETE MATERIAL INFORMUES

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Termet i frikshem ne Shqiperi

Publikuar

-

Nga

Nje termet 5.8 balle ka goditur Shqiperine 32 km larg Tiranes, ne detin Adriatik.

Njoftohen deme materiale dhe panik tek njerzit qe kane dale ne rruget e Tiranes.

Lekundjet jane ndjere te forta  ne Tirane, Elbasan, Durres. Korce, Fier etj…

Njoftohen deme materiale…vijon

LEXO TE PLOTE

Aktualitet

Provokimi i Mustafa Nanos: Duhet të jemi më racionalë me Enver Hoxhën

Publikuar

-

Nga

Këtë verë, libri i Isuf Kalos “Blloku” ka bërë jehonë të madhe. Libri është një dëshmi e njeriut, i cili ka qenë pranë ish-diktatorit Enver Hoxha për vite me radhë, duke qenë se ishte doktori i tij personal. Megjithatë, “Blloku” i Kalos ka marrë shumë kritika.

Në monologun e kësaj të premteje në emisionin “Provokacija”, gazetari Mustafa Nano ndalet pikërisht tek ky libër. Ai thotë se mënyra se si Isuf Kalo ka folur për Enver Hoxhën është e pakuptueshme dhe e pafalshme për shumë njerëz.

 

 

Sipas tij, Kalo e ka nxjerrë diktatorin si tepër human, baba të devotshëm, bashkëshort të mirë dhe si një politikan serioz. Edhe pse ka një mendim tjetër për Enver Hoxhën, Nano thotë se “Blloku” është një dokument historik i rëndësishëm, për të cilin në të ardhmen shumë njerëz do jenë të kënaqur që ekziston.

“Më duhet të them se as mua nuk më puqet Enver Hoxha i Kalos me Enver Hoxhën që unë njoh. E megjithatë nuk jam dakord me ata që sulmojnë Isuf Kalon. Blloku i tij mund të ketë provokuar shumë vetë, ndoshta ndokënd edhe mund ta ketë lënduar por, përtej të gjitha shijeve e ndjesive individuale, ky libër është një dëshmi interesante për kohët e komunizmit. Pas 50 vjetësh askush nuk do të kujtohet ta sulmojë Isufin për anëmbajtje apo empati për të ligun. Të gjithë do jenë të kënaqur që kjo dëshmi është dhënë. E që është dhënë në mënyrë të sinqertë. Blloku është një dokument historik i rëndësishëm”, thotë Nano.

Por moderatori i “Provokacijas” thotë se ka bërë edhe një vëzhgim të fundit. Sipas tij, tashmë që jemi 30 vite pas përmbysjes së komunizmit, duhet ta gjykojmë në mënyrë më racionale diktatorin Enxer Hoxha.

Sipas tij, nuk duhen thënë thënë deklarata të panevojshme që e shndërrojnë figurën e Hoxhës si bartës të të gjitha të këqijave dhe veseve të botës.

Nano merr shembull librin e Ylljet Aliçkës në librin e tij më të fundit, ku thuhet se një grua e dënuar me vdekje u fut e gjallë në dhé. Kur fshatarët i bënë gropën u lemerisën teksa dëgjonin rënkime të dala nga thellësia e tokës.

Përshkrime të tilla na ndihmojnë të nxjerrim dufin ndaj diktatorit, por nuk na ndihmojnë për të kuptuar se kush ishte në të vërtetë ai, thotë Nano.

 “Kam vënë re që ca e ca vijojnë të flasin për Enver Hoxhën ashtu si kanë folur një ditë pas përmbysjes së regjimit të tij, domethënë duke shtënë në punë veç mllef, urrejtje, neveri, apo ku di unë. Kur bëhet ky diskutim, njerëz të tillë, që rëndom kanë edhe përvoja personale vuajtjesh e persekucioni, përpiqen ta likujdojnë Enver Hoxhën si personazh të historisë thjesht duke thënë se ai ishte një maskara, qen e bir qeni, një armik i popullit të vet, një tradhtar, etj, etj. Unë mendoj se 30 vjet pas rënies së komunizmit mund të jemi pak më racionalë. Dhe të jesh racional nuk do të thotë të mohosh që ai ka qenë një diktator. Jo, kjo gjë tanimë është e dokumentuar. Edhe komunisti më budalla, thellë-thellë, bie dakord se Enver Hoxha ishte një diktator.

Të jesh racional do të thotë të mos thuash mufka që synojnë panevojshmërisht ta shndërrojnë figurën e Hoxhës nga katran në katran me bojë, që e nxjerrin atë si bartës të gjithë të këqijave apo veseve të botës, që e nxjerrin atë edhe pervers, pedofil, manjak seksual, vrasës manjak. Ah, se harrova, edhe homoseksual. Sepse dihet se çfarë mendojnë shqiptarët për një homoseksual.

Të jesh racional është edhe të mos thuash, siç thotë Ylljet Aliçka në një libër që sapo e ka publikuar, që një grua u dënua me vdekje thjesht se Enver Hoxha donte ta kishte si të dashur dhe se ajo i tha “jo”. Për këtë “krim”, ajo u fut në dhé e gjallë. Madje, fshatarët e zonës, ku kësaj gruaje i bënë gropën, u lemerisën teksa dëgjonin ca rënkime të dala nga thellësia e tokës, që ishin rënkimet e kësaj gruaje duke dhënë shpirt. Tani, gjatë regjimit të Enver Hoxhës ka pasur pa fund drama e tragjedira humane. Kjo nuk diskutohet, siç nuk diskutohet që fajtori kryesor për ato ka qenë Enver Hoxha. Ne mund të stisim edhe tragjedira të tjera në një roman fiction. Por mund t’i vëmë pak fré fantazisë dreqi ta hajë! Një njeri që futet i gjallë nën dhé nuk ka se si të rënkojë. Aq më pak ka gjasa që rënkimet e saj të jenë dëgjuar nga fshatarët e lemerisur. Sepse do të ketë dhënë shpirt shumë kohë para se toga e varrmihësve apo xhelatëve të kenë mbledhur rraqet e të jenë larguar. Le ta themi copë: Përshkrime të tilla na ndihmojnë të nxjerrim dufin ndaj diktatorit, por nuk na ndihmojnë për të kuptuar se kush ishte në të vërtetë ai”, u shpreh moderatori i “Provokacijas”./abcnews.al

 

LEXO TE PLOTE
Lajme të Rekomanduara: