Funksionet e fshehta të Instagramit të cilat nuk e dinit se ekzistonin

26 Korrik 2017, 20:30, Kuriozitete CNA

Instagrami është aplikacioni më i preferuar i shpërndarjes së fotove dhe videove në botë.

Ky program është i pasur me opsione por dhe i thjeshtë në përdorim.

Ndonëse ju mund të mendoni se e njihni dhe e përdorni këtë aplikacion shumë mirë, ka dhe disa opsione të fshehta të cilat do ta bëjnë më të lëhtë dhe të shpejtë përdorimin e tij.

 

Filtrat janë një ndër aplikacionet më të rëndësishme në Instagram, por aty ju mund të gjeni një shumëllojshmëri filtrash sa është e lehtë të humbasësh mes tyre.

Ju mund të ndryshoni rendin se si ato paraqiten dhe madje të fshihni ato të cilat ju nuk i përdorni kurrë apo nuk i preferoni. Tek faqja e filterave, klikoni mbi Manage, dhe më pas tërhiqni dhe lëshoni ato që ju dëshironi sipas rendit. Mund të bëni uncheck ato filtra të cilat ju nuk prefroni.

 

Instagrami ndryshoi rendin e kundërt kronologjik të postimeve duke vendosur një të ri i cili vendoset sipas një algoritmi, duke e bërë të lehtë që ju të mos shikoni apo të humbisni disa postime. Për t?u siguruar se nuk do të humbisni asnjë postim të dikujt ju mund të vendosni një njoftim duke shkuar tek profili i tyre dhe duke klikuar mbi tre pikat që ndodhen në cepin e djathtë lart, më pas selektoni Turn On Post Notifications.

 

Nëse shqetësoheni se sa nga memoria e celularit tuaj marrin të dhënat e Instagramit ju mund të limitoni këtë duke zvogëluar shpejtësinë me të cilën ngarkohen fotot dhe videot në feed-in tuaj. Shkoni tek profili juaj, klikoni mbi tre pikat në cepin e djathtë lart, selektoni Cellular Data Use dhe zgjidhni Use Less Data.

 

Është e lehtë që të harroni postimet e vjetra të miqve tuaj në Instagram por ju mund t?i rigjeni ato lehtësisht nëse u keni bërë like. Shkoni tek profili juaj, klikoni mbi tre pikat në cepin e djathtë lart, dhe më pas selektoni Posts You?ve Liked. Ju mund t?i rishikoni postimet të cilat pëlqeni duke klikuar mbi ikonën bookmark poshtë postimit dhe më pas mund t?i shikoni ato duke selektuar të njëjtën ikonë që ndodhet në profilin tuaj.

 

Të gjithë e dinë se ju mund të shtoni shikueshmërinë e postimeve tuaja nëse ju vendosni hashtage. Por ndonjëherë jo të gjithë e dinë cilat janë ato më të përshtatshmet. Ju mund t?i gjeni lehtësisht hashtaget më të përdorura dhe më të reja duke klikuar mbi search dhe duke selektuar një nga hashtaget që shfaqen në listë.

 

Ju mund të fshihni historinë e kërkimeve tuaja në rrjetin social duke klikuar mbi tre pikat në cepin e djathtë lartë dhe më pas selektoni Clear Search History. Për të shkuar një hap më tej dhe për të fshehur kërkimet e sugjeruara, ju mund të shkoni tek fqaja e kërkimeve, klikoni dhe mbani shtypur profilin të cilin ju doni të fshihni dhe më pas zgjidhni Hide.

 

Nëse miqtë tuaj ju kanë bërë tag në një foto të cilën doni ta fshihni apo nuk doni qe të tjerët ta shikojnë kur të vizitojnë profilin tuaj, ju mund ta fshihni atë.

Shkoi tek profili juaj, klikoni mbi ikonën e Photos of you, klikoni mbi tre pikat në krye të faqes dhe më pas zgjidhni Hide Photos.

 

Sigurojeni llogarinë tuaj duke e bërë profilin tuaj të pahakueshëm duke aktivizuar Two-Factor Authentication, një funksion i cili siguron dhe mbron llogarinë tuaj nëse të dhënat tuaja të hyrjes vidhen nga dikush.

 

Nëse dëshironi të postoni një numër fotosh apo videosh njëkohësisht dhe jo njëra pas tjetrës ju mund t?i shpërndani ato në një postim të vetëm. Klikoni mbi ikonën +, selektoni Gallery, zgjidhni Select Multiple, zgjidhni deri në 10 foto apo video që dëshironi, klikoni mbi Next dhe renditini ato duke i tërhequr dhe lëshuar.

 

Instagram stories ka qenë një aplikacion i ri nga Instagram i cili është përdorur dhe pëlqyer masivisht nga përdoruesit e këtij rrjeti social.

Ju mund të filmoni apo regjistroni video nga stories pa ju dashur të mbani shtypur butonin i cili regjistron videot. Në ekranin e Stories, kaloni opsionet deri sa të arrini tek Hands-Free./CityNews

Lajmet e fundit nga