LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

Prokuroria mbyll dosjen e arkëtares grabitëse

12 Prill 2017, 09:00, Aktualitet CNA

Prokuroria e Tiranës, pas javësh hetimi ka mbyllur dhe ka dërguar për gjykim dosjen hetimore ndaj arkëtares së një banke në kryeqytet, e cila akuzohet se grabiste klientët. E akuzuara M.B., e datëlindjes 1971, është hetuar nën masën e sigurisë ?Arrest në burg?. Ajo  akuzohet për konsumimin e veprës penale ?Vjedhja e bankave dhe arkave të kursimit?. Ka ushtruar detyrën e arkëtares nga viti 2005-2013, kohë brenda të cilës ka ushtruar dhe veprimtarinë antiligjore për të cilën akuzohet. Ngritja e padisë ndaj saj ka marrë shkak nga ankesat e disa klientëve të cilët dyshonin se M.B. u merrte të ardhura në rrugë të padrejtë, nga llogaritë rrjedhëse.

? E pandehura M.B, ka pranuar se, ka përvetësuar vlera monetare nga klientët e mësipërm. Sa i përket mekanizmit, për përvetësimin e shumave, e pandehura, ka shfrytëzuar mosnjohjen e ligjit dhe praktikave të bankës nga të dëmtuarit, besimin që ata kanë krijuar tek ajo, dhe për pasojë ka falsifikuar dokumentet (tërësisht libreza kursimi dhe falsifikim nënshkrimit në mandatet e tërheqjes), dhe ka kryer veprime në kundërshtim me përmbushjen e rregullt të detyrës, duke mos u dorëzuar klientëve kopjet e tyre të mandateve të arkëtimit ose të tërheqjes. Në këto kushte ajo ka tërhequr nga llogaritë e klientëve sasi më të mëdha parash nga ato që ata kanë marrë fizikisht??, ka konstatuar Prokuroria./CityNEWS  

Lajmet e fundit nga