Gjysma e qytetareve ne Çeki, kunder pranimit te refugjateve

7 Tetor 2015, 14:45, Kosova & Bota CNA

Sipas sondazhit, 50 përqind e të anketuarve kundërshtojnë pranimin e refugjatëve, 40 përqind mbështesin pranimin e tyre vetëm deri në kohën kur mund të kthehen në shtëpi, ndërsa vetëm 4 përqind përkrahin pranimin e refugjatëve përgjithmonë.

Sondazhi bazohet në 994 njerëz të anketuar.

Shtetet e Evropës qendrore, në mesin e tyre Çekia, Sllovakia, Hungaria dhe Rumania kanë kërkuar sigurimin e kufijve të jashtëm të BE-së për të frenuar hyrjen në Evropë të qindra-mijëra refugjatëve që ikin nga konfliktet në Siri, Irak, Afganistan dhe gjetkë.

Lajmet e fundit nga