LEXO PA REKLAMA!

SHKARKO APP

AMA fillon procedurat për heqjen e licensave/ Rrezikon Vizion Plus, Alsat, Koha dhe Tring

5 Maj 2015, 08:51, Aktualitet CNA

Autoriteti i Mediave Audiovizive ka nisur procedurat administrative për heqjen e licensës dhe/ose autorizimin e Ofruesve të Shërbimit Mediatik Audioviziv, që nuk kanë shlyer detyrimet financiare.

Përmes një njoftimi në faqen zyrtare të saj, AMA njofton se në bazë të parashikimeve ligjore, bazuar në nenin 69, pika 3 dhe neni 132, pika 1.c të Ligjit Nr.21, datë 27.12.2013 ka filluar procedura për heqjen e licensës për të gjitha subjektet që nuk kanë shlyer detyrimet financiare. Më poshtë janë listuar subjektet që nuk kanë shlyer detyrimet e mbartura, mes tyre televizone kalbllore dhe dy radio.

 

Në njoftim shkruhet se në rast mospagim të detyrimeve të mbartura nga këto subjekte do të ketë penalizimin, deri në heqjen e licensës.

CityFM.al ka ka publikuar disa shkrime për disa nga televizionet që kanë borxh tek AMA, mes të cilëve Vizion Plus, platforma Tring dhe Alsat. Televizoni Vizion Plus është i mbytur në borxhe. Sipas raportiti të plotë që AMA (Autoriteti i Mediave Audiovizive) i ka paraqitur Kuvendit, janë rreth 187 milionë lekë detyrime të papaguara ndaj pranë këtij institucioni nga televizini Vizion Plus dhe platforma dixhitale, Tring Tv.

 

Borxhe financiare që ky televizon ka ndaj AMA-s, kanë një shtrije kohore nga viti 2010 e në vazhdim. Një problematike tjetËr që është trajuar nga CityFM.al janë janë detyrimet ndaj stafit teknik, punonjësve dhe gazetarëve.

Ja njoftimi i plote:

 

REPUBLIKA E SHQIPËRISË

AUTORITETI I MEDIAVE AUDIOVIZIVE

Adresa:Rruga ?Abdi Toptani?, Tiranë,                            Tel.+355 4 2226288, Fax.+355 42 226287 www.ama.gov.al

 

Njoftim

Për fillimin e procedurave administrative për heqjen e licencës dhe/ose autorizimit të Ofruesve të Shërbimit Mediatik Audioviziv, që nuk kanë shlyer detyrimet financiare të licencës.

 

Autoriteti i Mediave Audiovizive njofton të gjithë Ofruesit e Shërbimit Mediatik Audioviziv, të cilët nuk kanë paguar detyrimet financiare të licencës, sipas parashikimeve ligjore, se ndaj tyre ka filluar procedura administrative për heqjen e licencës dhe/ose autorizimit, bazuar në nenin 69, pika 3 dhe nenin 132, pika 1/ç, të Ligjit Nr. 97/2013 ?Për mediat audiovizive në Republikën e Shqipërisë?, si dhe nenin 15 të Vendimit Nr. 21, datë 27.12.2013 të AMA-s ?Për miratimin e rregullores ?Mbi procedurat e inspektimit/monitorimit të veprimtarisë së ofruesve të shërbimit mediatik audio dhe/ose audioviziv?.

Për sa më sipër, të gjithë subjektet e listuar më poshtë, janë të ftuar të shlyejnë të gjitha detyrimet e mbartura menjëherë dhe pa asnjë vonesë.

Mosrespektimi i këtij njoftimi do shoqërohet me marrjen e njoftimit për heqje licence, si dhe detyrimin për të ndërprerë menjëherë transmetimin.

 

 

 

 

Subjektet e njoftuar nga AMA për shlyerje detyrimesh sipas nenit 10, pika 2, gërma “a”, të rregullores “?Për licencimin e rrjeteve numerike dhe programeve të tyre, nëpërmjet procedurës së Beauty Contest?

 

 

AUTORITETI I MEDIAVE AUDIOVIZIVE

13:00 Aktualitet

Hougnton buzëqesh

 Ylli i Celebrity Big Brother Chantelle Houghton u fotografu...

Lajmet e fundit nga