Rreziku që sjell alkoli te fëmijët

5 Prill 2015, 20:44, Lifestyle CNA

Për shembull, tek një vajzë apo djalë të moshës 12 vjeç, konsumimi i 10 birrave të njëpasnjëshme jep simptoma të rënda intoksimi dhe në raste të veçanta mund të shkaktojë dhe vdekjen.

Për adoleshentët nga mosha 16 vjeç, lejohet konsumimi i verës dhe birrës në mjediset publike. Por nuk duhet lejuar konsumimi i rregullt dhe për më tepër nuk duhet abuzuar.

Në moshë të rritur konsumimi i dy gotave me pije alkoolike në ditë nuk ka rrezik për jetën. Për gratë rekomandohet një konsumim akoma më i moderuar.

Në moshën 45 vjeç konsumimi i alkoolit në sasi të vogla përshembull një gotë në ditë është rekomanduar për zemrën. Por sigurisht që nuk ëhstë e nevojshme të konsumosh alkool për të pasur një shëndet të mirë.

Moskonsumimi i duhanit, aktivitetet sportive, një ushqim i rregullt si dhe marrja në rregull e ilaçeve të dhëna nga mjeku, janë shumë më të efektshme.

18:00 Lifestyle

Essex bën selfie

Joey Essex gjeti kohën që ti shmangej disi fotove zyrtare pa...

16:00 Lifestyle

Childs në blu

Nata e kaluar ishte e mbushur me festimet e ditëlindjes së 2...

14:00 Lifestyle

Shkëlqen Cowell

Simon Cowell është një prje meshkujve më bukruoshë, sharmant...

Lajmet e fundit nga